Douane in vogelvlucht

Herziene editie

De vorige editie van 'Douane in vogelvlucht' dateert alweer van 2006. Natuurlijk heeft de wet- en regelgeving in het douanerecht niet stil gestaan en werd het wel weer tijd voor een nieuwe versie. Daarom hebben Bram van Breukelen en Bart Boersma - met assistentie van diverse medewerkers - deze geheel herziene versie geschreven.

Het boek, gebruikt en gelezen door expediteurs, studenten en ook medewerkers van de overheid, is een handzaam naslagwerk en is bedoeld om snel inzicht te krijgen in het douanerecht.

Douane in vogelvlucht 

Regelgeving praktisch toegelicht

ISBN:9789464038590

mr. ing. B.J.B. Boersma RB
A.P. van Breukelen

Versie 2020 nu beschikbaar

€ 57,50 excl. BTW

(exclusief € 4,50 verzendkosten)

Inhoud

Douane en douanelogistiek is al enkele decennia een gebied waar veel aandacht voor is. Zowel in het bedrijfsleven, alsook binnen opleidingen. Terecht, want hoewel de Europese Unie geen binnengrenzen meer kent, zijn de douaneformaliteiten aan de buitengrens zeker niet vervallen. Integendeel, de wet- en regelgeving wordt steeds omvangrijker en formaliteiten worden steeds belangrijker.

Ook de diverse wereldwijde handelspolitieke spanningen en maatregelen, maken dat een goed begrip van de regels geen luxe is. Een internationaal opererend bedrijf moet enerzijds voldoen aan allerlei compliance-regels en wil anderzijds optimaal gebruik maken van de faciliteiten die het douanerecht biedt. De basis hiervan is goede kennis over ‘douane’. Die kennis kunt u opdoen met de inhoud van dit boek. Dit boek heeft als doel om de complexe wet- en regelgeving op een overzichtelijke wijze aan te bieden. Het vormt ook een goede basis voor een ieder die in zijn dagelijks werk is belast met internationale handel en de bijbehorende douaneformaliteiten. De vele voorbeelden maken dit boek tot een praktisch instrument.

Bestellen

Exclusief € 4,50 verzendkosten
Wij versturen onze facturen per mail
Levertijd: maximaal vijf werkdagen