Douane in vogelvlucht

Helaas is het boek "Douane in vogelvlucht" tijdelijk niet leverbaar. In de loop van 2024 verwachten wij een vernieuwde editie.

Douane en douanelogistiek is al enkele decennia een gebied waar veel aandacht voor is. Zowel in het bedrijfsleven, alsook binnen opleidingen. Terecht, want hoewel de Europese Unie geen binnengrenzen meer kent, zijn de douaneformaliteiten aan de buitengrens zeker niet vervallen. Integendeel, de wet- en regelgeving wordt steeds omvangrijker en formaliteiten worden steeds belangrijker. Ook de diverse wereldwijde handelspolitieke spanningen en maatregelen, maken dat een goed begrip van de regels geen luxe is. Een internationaal opererend bedrijf moet enerzijds voldoen aan allerlei compliance-regels en wil anderzijds optimaal gebruik maken van de faciliteiten die het douanerecht biedt. De basis hiervan is goede kennis over ‘douane’. Die kennis kunt u opdoen met de inhoud van dit boek. Dit boek heeft als doel om de complexe wet- en regelgeving op een overzichtelijke wijze aan te bieden. Het vormt ook een goede basis voor een ieder die in zijn dagelijks werk is belast met internationale handel en de bijbehorende douaneformaliteiten. De vele voorbeelden maken dit boek tot een praktisch instrument.

Helaas is het boek "Douane in vogelvlucht"  tijdelijk niet leverbaar. In de loop van 2024 verwachten wij een vernieuwde editie. 


Douane in vogelvlucht 

Regelgeving praktisch toegelicht

ISBN:9789464038590

mr. ing. B.J.B. Boersma RB
A.P. van Breukelen

Versie 2020 niet meer beschikbaar

€ 57,50 excl. BTW

(exclusief € 4,50 verzendkosten)

Auteurs

De auteurs – Bart Boersma en Bram van Breukelen – zijn beide werkzaam binnen Customs Knowledge. Bart adviseert en procedeert als advocaat voor cliënten op het gebied van douanerecht, alsmede product- en voedselveiligheid. Bart is niet alleen specialist in het douanerecht, maar is ook op hoogte van de ins en outs op het gebied van formeel belastingrecht, boete- en strafrecht en het handelsrecht. Bram is na 30 jaar bij de Nederlandse Douane werkzaam te zijn geweest, in 2008 als adviseur bij Customs Knowledge in dienst getreden. In zijn rol als adviseur adviseert en procedeert hij voor cliënten op het gebied van douanerecht. De specialisatie van Bram ligt op het gebied van classificatie, douanewaarde en herkomst & oorsprong. Naast het adviseren en proce-deren heeft Bram ook het lesgeven in zijn bloed zitten, hetgeen mag blijken uit de vele trainingen en opleidingen die hij geeft. De laatste jaren houdt Bram zich ook bezig met de ondersteuning van bedrijven in het kader van AEO. 

Bestellen

Aanhef

Exclusief € 4,50 verzendkosten

Wij versturen onze facturen per mail

Levertijd: maximaal vijf werkdagen