Bart Boersma

Advocaat

"Om de juiste antwoorden te krijgen, moet je ook de juiste vragen stellen"

Bart is de oprichter en directeur van Customs Knowledge. Hij studeerde Logistiek & Technische Vervoerskunde aan de Hogeschool Rotterdam en Rechten (fiscale advocatuur) aan de Rijksuniversiteit Leiden. Zijn carrière in het douanerecht begon hij bij de Nederlandse Douane waar hij na een grondige opleiding tot F-functionaris startte als risicoanalist bij het Nationale Douane Informatiecentrum.

Na zijn loopbaan bij de Douane werd hij advocaat bij het wereldwijde advocaten- en notarissenkantoor Simmons & Simmons in Rotterdam. Vanaf 2005 startte hij met Customs Knowledge zijn eigen advies- en procespraktijk.

Bart is niet alleen specialist in het douanerecht, maar is ook op hoogte van de ins en outs op het gebied van formeel belastingrecht, boete- en strafrecht en het handelsrecht.

Bart adviseert en procedeert als advocaat voor cliënten op het gebied van douanerecht, alsmede product- en voedselveiligheid. In veel gevallen weet hij met een gedegen motivering, maar soms ook een gedurfd of creatief standpunt, geschillen positief te beslechten.

Hoewel Bart een Limburgse Rotterdammer is, woont hij met zijn drie kinderen en vrouw alweer jarenlang in Friesland en werkt hij vanuit Heerenveen. Bart is maatschappelijk betrokken en draagt zijn steentje bij door zich in te zetten in diverse lokale bestuursfuncties. Sporten is voor hem een heerlijke uitlaatklep en zorgt buiten de inspanning ook voor de nodige ontspanning. Je vindt hem dan ook vaak in de sportschool of buiten, zeilend op de Friese meren. Samen met zijn gezin gaat Bart er graag op uit: of dit nu een verre reis is of een avontuur dichtbij huis.

Bart heeft zich in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten met het rechtsgebied belastingrecht geregistreerd.

Nederlandse Orde van AdvocatenNederlandse Vereniging van Advocaten - BelastingkundigenRegister Belastingadviseurs